Vegansk knäckig browniekaka

Vegansk browniekaka är det möjlig ja det är det och den är mycket uppskakad, jag har missat att ta en bild av denna godsak så den hinner ta slut innan jag hinner ta bilden men här är receptet på den. (Bild kommer)

Vegansk browniekaka
Skriv ut recept
Denna kaka innehåller inga animaliska produkter så då kan den går som vegansk :-). (Bild kommer)
Portioner
1 Kaka
Portioner
1 Kaka
Vegansk browniekaka
Skriv ut recept
Denna kaka innehåller inga animaliska produkter så då kan den går som vegansk :-). (Bild kommer)
Portioner
1 Kaka
Portioner
1 Kaka
Ingredienser
Tryffel
Brownie
Portioner: Kaka
Instruktioner
Tryffel
 1. Börja med att hacka chokladen med en brödkniv och lägg det i en bunke.
 2. Värm havregrädden i en kastrull och häll den sedan över den hackade chokladen och låt den sedan smälta. Rör sedan ihop den med en slickepott till en slät tryffel.
 3. Täck chokladen med plastfolie så att de är så lite lyft som möjligt mellan chokladen och plasten. Ställ den i rumstemperatur för att svalna och kristalliseras.
Brownie
 1. Sätt ugnen på 160 grader varmluftsläge.
 2. Smörg kanterna (med mjölkfritt margarin) på en rund eller fyrkantig form med diametern 23 eller måttet 20x20 cm och täck botten med bakplåtspapper. Mjöla kanten med lite havremjöl.
 3. Smält margarinet i en kastrull på låg värme. Häll det i en bunke.
 4. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker och salt och bland med en slickepott. Det blir lite grynigt men det kommer bli en slät smet när övriga ingredienser kommer i.
 5. Vänd försiktigt ner kikärtsspaden med en slickepott.
 6. Slutligen vänd i mjölet och blanda det till en slät smet.
 7. Häll smeten i formen och fördela den jämnt över hela formen. in med den i mitt i ugnen och grädda den i 23-27 min. Kolla efter 23 min ser den alldeles för lös ut så låt den stå lite till. Ta ut den och låt den svalna helt.
 8. Om du har en form med låg kant så kan du bara låta den vara kvar, annars ta bort kanten. Bred ut tryffeln ovanpå, om tryffeln är för lös så ställ in den i kylen en stund så kommer den att stelna lite till. Strö över lite flingsalt och ställ sedan kakan i kylen i 40-55 min så att tryffeln stelnar ordentligt.
 9. Servera gärna med vispad havregrädde och bara njut.
Dela det här receptet
 

Kommentera