Hela Sverige Bakar

 

Gruppbild HSB 2015
Bild: TV4/Andreas Lundberg

December 2014 sökte  jag till Hela Sverige Bakar

Ja min omgivning tyckte att jag skulle söka och jag tänkte att jag borde kunna vara en av de som skulle kunna vara med i detta program. Så sagt och gjort så satte jag mig ner och fyllde i ansökan och filmade mig själv och klickade på sänd.

anmälanHSB

Sedan väntade jag och väntade lite till. Mina arbetskollegor frågade mig varje nästan varje vecka om jag hade hört något men det tog lite tid innan jag fick det första samtalet.

Första intervjun

Efter en tids väntan så ringde Ingela från Meter frågade mig en massa saker om mitt intresse kopplat till bakning mm och det slutade med att hon ville träffa mig personligen två dagar senare. Jag då skulle ta med mig ett bakverk som nu var jag, vilket skulle jag nu välja? Jag valde en Espresso Cake och svängde även ihop lite Chokladbollar då de har en förmåga att gå hem i alla läger.

En bild på en tårta

Nervös redan då och att jag ville detta så mycket gjorde att jag nästan inte kunde skära tårtan och mina känslor för min älskade mormor och farmor kröp fram när jag berättade om mina minnen med dem. (nämnde vi ett svagt ögonblick att jag spelade tuba också, Ingela sa att om jag går vidare så skulle jag ta med den.)

Ingela meddelade att nu fick jag vänta och se om jag skulle få komma på slutcasting och skulle jag inte höra något innan den 10 april så hade jag inte kommit vidare. Detta var nu den 13 mars så nu började väntandet igen.

Tiden gick och jag tänkte att det var ju kul att jag kom så långt att jag blev intervjuad. Mina kollegor frågade mins varje dag om jag hört något. Så den 10:e april kröp närmare och närmare och jag var på centralen den 9:e april då telefonen ringde och Denise presenterade sig från castingen av Hela Sverige Bakar. De leendet som jag då fick vari inte av denna värld för direkt visste jag att jag gått vidare till slutcastingen som skulle gå av stapeln veckan där på, den 15:e april.

Slutcasting

15 april kl 08:40 skulle jag vara på plats och jag var det med ett nytt bakverk och med min tuba.

20150415_063358006_iOS

Det blev en redvelvetcake med macarons och hallon. Vi var åtta stycken som kom lite olika tider, vi fick lite information om vad som vi skulle få göra och vilka vi skulle träffa under dagen (under de 4 timmar som vi hade framför oss). Det var att träffa juryn, just idag var det Johan Sörberg i egen hög person. Vi skulle träffa produktionen, filmas lite och slutligen utföra ett bak prov.

Jag hade övat lite på tuban och hade med mig de låtar som passade denna dagen så som ”En sockerbagare”, ”Bullfest” och ”Tre Gubbar”  och medans jag väntade så underhöll jag de övriga.

Vi fick under dagen veta att vi var av tusen sökande nu bara 52-53 som hade kommit så här långt och det var ju helt otroligt bara det. Dagen gick bra tyckte jag och jag fick ju spela lite tuba för produktionen och bjuda dem på mina känslor för min kära mormor och farmor.

Sedan kom nu ytterligare en tid av väntan och vi skulle få besked om vi gick vidare eller inte.

Av en händelse så såg jag ett mail den 23:e april från Meter och Marika som ville skype:a med mig den dagen eller dagen där på och detta var mitt i natten och jag blev hel uppjagad att jag missat allt. Jag skickade meddelanden på alla möjliga sätt sms, mail mm för att säga att jag kunde när som helst den 24:e.

Här är en länk till det skypesamtalet

Förberedelse inför

Sedan var det en tid med förberedelse och test av bakverk. Jag hade en mycket bra testpanel med familj, vänner, arbetskamrater, och min frus arbetskamrater som villigt provade mina bakverk och också kom med idéer.

Det var under denna tid som mitt namn ”Nattbagaren” kom till jag bakade nämligen bara på nätterna då jag jobbade dag tid på Trafikverket och efter att alla vanliga sysslor hemma var avklarade startade jag att baka. Det är ju naturligt att bagare jobbar på nätterna så att det finns färskt bröd och bakverk klara på morgonen 🙂 . Mickis som var matansvarig hade jag mina konversationer vid 2 eller 3 tiden på morgonen, hon tyckte ju att jag skulle sova lite. Men jag var överlycklig att få vara del av detta så sömn var något som jag behövde lite av.

Sedan var det lite inspelningar innan programmet också med Ebba både hemma och på lite olika ställen på mitt jobb (som tyvärr inte visades 🙁 ) och på Friskis & Svettis.

Inspelning

Sedan var det dags att spela in själva programmet och träffa de övriga 11 som ni kan se på bilden ovan och här nedan kan följa via deras bloggar och sociala sidor mm. Det var helt sjukt att stå där de tidigare programmen spelats in och jag skulle få visa vad jag gick för. Vi var ett gäng både nervösa och målinriktade personer med ett och samma intresse bakning och så mycket känslor och värme, inte bara i ugnarna, var häftigt att uppleva. Jag var nu bara med i  två program och hade önskat att kunna visa mer vem jag var och vad jag kunde baka. Ja jag åkte ut på en visp tävling vilket jag har mina åsikter om och jag var både arg och ledsen efter. Men jag tänkte att jag kommer fortsätta och baka och det gör jag. Jag är en av de 12 som kom med och jag tycker att Linus är en värdig vinnare (fast det borde ha varit jag 🙂 ).  Vill ni se lite klipp från inspelningen så kan ni se mig och de andra på  Hela Sverige bakar-klipp och på TV4-Premium kan i se avsnitten om och om igen.

Här har ni de jag är med i:

”Jag vill det här så jäkla mycket”

Vispduellen

Här är jag de övriga 11 som är med i Hela Sverige Bakar 2015. De övriga är från vänster till höger

Fredrik Svensson
Instagram: @feffasbaktanke

Madeleine Appelgren
Instagram: @misscakepop

Germaine Thomas
Instagram: @germaine711

Linus Larsson
Instagram: @linuscreativekitchen
Linus Creative Kitchen på Facebook

Kristina Ahlström
www.söndagsfika.se

My Sundberg
Instagram: @mysweet.nu
My+Sweet på Facebook
Blogg www.mysweet.nu

Lars Rudin (Jag)
Instagram: @nattbagaren
Nattbagaren på Facebook
Blogg: Nattbagaren

Moa Arvidsson
Instagram: @moaskitchen

Marita Widman
Instagram: @kreativbakning
Kreativbakning på Facebook

Peter Dahlberg
Instagram: @peterbakar
Peter bakar på Facebook
Blogg: www.peterbakar.se

Anna Nilsson
Instagram: @pionerochbrod
Pioner och bröd på Facebook

Emelie Renz

%d bloggare gillar detta: