Recept

Kanelbulle/snurra V2.0
Detta recept att uppdelat i olika delar med en vetedeg som kan nyttjas till andra bullar. Sedan är det fyllning, garnering och efterbehandling(sockerlag) som det består av.
Check out this recipe
Chokladbollar
Detta är ett snabbt och enkelt recept som går hem både bland vuxna och barn (om du nu inte alltid är ett barn när du får en chokladboll).
Check out this recipe
Vegansk browniekaka
Denna kaka innehåller inga animaliska produkter så då kan den går som vegansk :-).
Check out this recipe
Durum Pave med Enkorn
Ett ljust bröd med lite fullkorn och med massor med smak.
Check out this recipe
Mazariner med olika mördegar
Mazariner med egen mandelmassa och mördegar gjord med olika mjöl och vissa smaksatta med choklad/kakao.
Check out this recipe
Citronpaj med italiensk maräng
En citron paj med italiensk maräng. Och med olika mördegs bottnar.
Check out this recipe
Vörtbröd
Vörtbröd är något som jag och många andra förknippar med advent och jul. I min version har jag hämtat inspiration från olika håll, både från bloggsidor och bakböcker. Jag bakar min variant på surdeg men det går att göra den med jäst också. Det står i kommentaren för surdegsingrediensen.
Check out this recipe
Veganska bullar
Gör denna bulldeg precis som du skulle göra en men smör,mjölk och ägg. Fyllningen är ju alltid valfri men jag har i detta fall fyllt bullarna med pumpa kräm och kanelkräm. Planera dagen innan att lägga pumpakärnor i blöt så att de går att göra en kräm av.
Check out this recipe
Mangomoussetårta
Denna tårta tar lite tid så planera i god tid då den görs lättast under två dagar. Gör chokladbotten dag ett och sedan mossen dag två för att sedan placeras i frysen tills dagen då den ska serveras. Ställ den i kylen minst 2 timmar innan den ska serveras så att den hinner tina upp sig och att moussen blir mjuk.
Check out this recipe
Jorgubbstårta
En klassisk tårta som du kan göra med fördel under sommaren då jordgubbarna smaka godast.
Check out this recipe
Chokladtårta
Denna tårta är något för dig som älskar choklad och med den kommer även fluffig marshmallow och salt kolasås.
Check out this recipe
Ljust frukostbröd på levain eller surdeg
Detta är ett ljust bröd med lite fullkornsmjöl. Det är lätt att göra och passar bra både till frukost och middagsbjudningar.
Check out this recipe
Kolasnittar med hackade pistagenötter och flingsalt
Detta är en enkel kaka som kräver lite kärlek och kan med fördel bakas i en akut situation. Det ända som krävs att du har alla ingredienser hemma. Pistagenötterna kan ju uteslutas framförallt om ni har vänner och familj som inte mår bra av att äta dem.
Check out this recipe
Gårdagens bullar blir nytt bakverk
Till detta recept behöver du gårdagens bullar eller bullar som har bakats vid ett tidigare tillfälle som du inte velat slänga för det känns inte rätt. Det bästa är att det går att blanda olika bullsorter som saffransbullar, kanelbullar eller varför inte pumpabullar.
Check out this recipe
40% rågmjöl 60% vetemjöl
Blandningen på detta bröd är 40/60 råg/vete och det blir ett underbart resultat. Vilotiden som du ger brödet ökar smaken på det och karaktären.
Check out this recipe
Surdegsbröd på fyra sorters mjöl
Detta bröd är en blandning av fyra olika sorters mjöl i olika malning och siktning för att göra det än mer intressant. Det innehåller Emmer, Rågmjöl, Vetemjölspecial, Durum(både siktat och fullkorn) och därtill vatten, salt och en surdeg på rågmjöl.
Check out this recipe

Här kommer mina recept som jag tidigare har lagt ut på min blogg att läggas upp.

%d bloggare gillar detta: